Η σχέση διαβήτη τύπου 2 με την ηπατική νόσο

Η σχέση διαβήτη τύπου 2 με την ηπατική νόσο

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ηπατική νόσο σε σχέση με τους μη διαβητικούς, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η εργασιακή ανασφάλεια αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Η εργασιακή ανασφάλεια αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Λονδίνο. Η εργασιακή ανασφάλεια αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό εντυπο Canadian Medical Association Jo...

Ωφέλιμη η γυμναστική για την καρδιακή υγεία των ατόμων με διαβήτη

Ωφέλιμη η γυμναστική για την καρδιακή υγεία των ατόμων με διαβήτη

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Η υψηλής έντασης γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την καρδιακή δομή και παράλληλα να βοηθήσει τους ασθενείς να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο του διαβήτη τύπου...

Φυλετικές Ανομοιότητες Διαφοροποιημένου Καρκινώματος Θυρεοειδούς: κλινική συμπεριφορά, θεραπείες και μακροχρόνιες εκβάσεις

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς σε μαύρους Αμερικανούς είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των λευκών Αμερικανών και η επίπτωση της φυλής στην πρόγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς παραμένει αμφισβητούμενη. Σκοπός αυτής της μελέτης ήταν ο προσδιορισμός των παραγόντων κινδύνου επιβίωσης σε λευκούς και μαύρους ασθενείς και η σύγκριση της επιβίωσης διαφοροποιημένων υποτύπων καρκινώματος θυρεοειδούς μεταξύ αυτών των δύο φυλών. Επιπλέον ερευνήθηκε η σύνδεση των λεμφαδένων και των μακρινών μεταστάσεων με τις φυλές.

Πρόκειται για μια αναδρομική ανάλυση, στην οποία συμπεριλήφθηκαν 70.346 περιστατικά. Τα δημογραφικά στοιχεία των ασθενών και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τον καρκίνο και τη θεραπεία συγκρίθηκαν μεταξύ των λευκών και μαύρων Αμερικανών.

Οι μαύροι Αμερικανοί είχαν χειρότερη συνολική επιβίωση από τους λευκούς Αμερικανούς (HR = 1,127, Ρ = 0,002). Ενώ η επιβίωση ανά ασθενή (DSS) ήταν συγκρίσιμη, οι παράγοντες κινδύνου για DSS ήταν διαφορετικοί μεταξύ λευκών και μαύρων Αμερικανών. Οι μαύροι Αμερικανοί είχαν λιγότερες μεταστάσεις λεμφαδένων. Επιπλέον, μόνο λευκοί ασθενείς με όγκο> 2 cm και μετάσταση των λεμφαδένων ωφελήθηκαν από ραδιενεργό ιώδιο.

Συμπερασματικά, οι παράγοντες κινδύνου για DSS ήταν σημαντικά διαφορετικοί σε λευκούς και μαύρους ασθενείς. Ο αντίκτυπος της φυλής πρέπει να εξεταστεί στη στρατηγική θεραπείας για τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Racial disparities of differentiated thyroid carcinoma: clinical behavior, treatments, and long-term outcomes; Jianing Tang, Deguang Kong, Qiuxia Cui, et al; World Journal of Surgical Oncology (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ