Η αυτοάνοση φλεγμονή του προστάτη και η ανδρική υπογονιμότητα

Η αυτοάνοση φλεγμονή του προστάτη και η ανδρική υπογονιμότητα

Μια νέα μελέτη από το ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία συνδέει την ανδρική υπογονιμότητα με την αυτοάνοση φλεγμονή του προστάτη αδένα.

Ο παιδικός καρκίνος οδηγεί μελλοντικά σε παχυσαρκία;

Ο παιδικός καρκίνος οδηγεί μελλοντικά σε παχυσαρκία;

Ορισμένες θεραπευτικές αγωγές μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός παιδιού που επιβίωσε από τον καρκίνο να εμφανίσει παχυσαρκία μελλοντικά, αναφέρει νέα έρευνα.

Γονίδιο που μας κάνει να αγαπάμε τη ζάχαρη, βοηθά στη μείωση του σωματικού λίπου…

Γονίδιο που μας κάνει να αγαπάμε τη ζάχαρη, βοηθά στη μείωση του σωματικού λίπους

Κοινή εκδοχή γονιδίου που μας οδηγεί να καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη παίζει επίσης ρόλο στη μείωση του σωματικού λίπους, αναφέρουν ερευνητές.

Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Εγκεφαλικής Παράλυσης σε 2 Χρόνια τα Νεογνά που Γεννιούνται Εξαιρετικά Πρόωρα, από Παχύσαρκες Γυναίκες;

Οι συγγραφείς της παρούσας μελέτης υπέθεσαν ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικής παράλυσης σε 2 χρόνια σε παιδιά που γεννιούνται εξαιρετικά πρόωρα από υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, αυξάνεται σε σχέση με τον κίνδυνο σε παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν είναι ούτε υπέρβαρες ούτε παχύσαρκες.
Εξέτασαν τον κίνδυνο αμφιπληγικής, τετραπληγικής και ημιπληγικής εγκεφαλικής παράλυσης, συμπεριλαμβάνοντας  τον δείκτη μάζας σώματος, πριν από την εγκυμοσύνη, των μητέρων 1014 παιδιών που γεννήθηκαν εξαιρετικά πρόωρα και τις  εγκεφαλικές παραλύσεις  των παιδιών ηλικίας 2 ετών.
Τελικά βρέθηκε ότι οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί με εγκεφαλική παράλυση.

Are Extremely Low Gestational Age Newborns Born to Obese Women at Increased Risk of Cerebral Palsy at 2 Years?; Jelske W van der Burg, T Michael O'Shea, Karl Kuban, et al; Journal of Child Neurology (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ