Η έλλειψη ύπνου αδυνατίζει τη μνήμη και παχαίνει το σώμα

Η έλλειψη ύπνου αδυνατίζει τη μνήμη και παχαίνει το σώμα

Σύμφωνα με μελέτη η οποία έγινε στο πανεπιστήμιο Brandeis στη Μασαχουσέτη και δημοσιεύθηκε στη Daily Mail, η έλλειψη ύπνου έχει αντίκτυπο στη μνήμη του ανθρώπου.

Τι επηρεάζει περισσότερο τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών σε εμμηνόπαυση;

Τι επηρεάζει περισσότερο τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών σε εμμηνόπαυση;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, οι προηγούμενες σχέσεις και η συναισθηματική υγεία είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλι...

Ενα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό αντισυλληπτικό

Ενα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό αντισυλληπτικό

Λονδίνο. Βρετανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ενός ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού το οποίο αναμένεται να αλλάξει τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων ζευγαριών...

Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Εγκεφαλικής Παράλυσης σε 2 Χρόνια τα Νεογνά που Γεννιούνται Εξαιρετικά Πρόωρα, από Παχύσαρκες Γυναίκες;

Οι συγγραφείς της παρούσας μελέτης υπέθεσαν ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικής παράλυσης σε 2 χρόνια σε παιδιά που γεννιούνται εξαιρετικά πρόωρα από υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, αυξάνεται σε σχέση με τον κίνδυνο σε παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν είναι ούτε υπέρβαρες ούτε παχύσαρκες.
Εξέτασαν τον κίνδυνο αμφιπληγικής, τετραπληγικής και ημιπληγικής εγκεφαλικής παράλυσης, συμπεριλαμβάνοντας  τον δείκτη μάζας σώματος, πριν από την εγκυμοσύνη, των μητέρων 1014 παιδιών που γεννήθηκαν εξαιρετικά πρόωρα και τις  εγκεφαλικές παραλύσεις  των παιδιών ηλικίας 2 ετών.
Τελικά βρέθηκε ότι οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί με εγκεφαλική παράλυση.

Are Extremely Low Gestational Age Newborns Born to Obese Women at Increased Risk of Cerebral Palsy at 2 Years?; Jelske W van der Burg, T Michael O'Shea, Karl Kuban, et al; Journal of Child Neurology (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ