Τα βακτήρια ευθύνονται για εμφάνιση του Διαβήτη τύπου 2

Τα βακτήρια ευθύνονται για εμφάνιση του Διαβήτη τύπου 2

Τα βακτήρια μπορούν να αποτελέσουν αιτία για την πρόκληση Διαβήτη τύπου 2 στους ενήλικες. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα δείχνει ότι τα βακτήρια μπορούν να συμβάλλουν...

Η άσκηση στην παιδική ηλικία μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και καρκίνου

Η άσκηση στην παιδική ηλικία μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και καρκίνου

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η άσκηση στην παιδική ηλικία και την εφηβεία μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και καρκίνου.

Οι στατίνες συνδέονται με την εμφάνιση διαβήτη

Οι γυναίκες μέσης ή και μεγαλύτερης ηλικίας που παίρνουν στατίνες από τον ενδοκρινολόγο για τον έλεγχο της χοληστερίνης, αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτ...

Αλληλεπίδραση του Διαβήτη και του Καπνίσματος στο Εγκεφαλικό Επεισόδιο: δημογραφική έρευνα σε πληθυσμιακή βάση στην Κίνα

Ο διαβήτης και το κάπνισμα είναι γνωστοί ανεξάρτητοι παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, η αλληλεπίδρασή τους σχετικά με το εγκεφαλικό είναι λιγότερο σαφής. Στόχος της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνηθεί μια τέτοια αλληλεπίδραση και η επίδρασή της στο εγκεφαλικό επεισόδιο σε ενήλικες από την Κίνα.

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν συνολικά 39.887 ενήλικες Κινέζοι που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το εγκεφαλικό επεισόδιο και το κάπνισμα. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (DM2) αξιολογήθηκε με γλυκόζη αίματος νηστείας ή με χρήση αντιδιαβητικής φαρμακευτικής αγωγής.

Μετά την προσαρμογή για την ηλικία, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσης, το επάγγελμα, τη σωματική δραστηριότητα, τον δείκτη σωματικής μάζας, την υπέρταση, το οικογενειακό ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, τη χρήση οινοπνεύματος και λιπών του αίματος, οι σχέσεις μεταξύ DM2 και εγκεφαλικού επεισοδίου και μεταξύ καπνίσματος και εγκεφαλικού, ήταν σημαντικές.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πρόσθετες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του DM2 και του καπνίσματος και ότι αυτές επηρεάζουν το εγκεφαλικό επεισόδιο σε ενήλικες Κινέζους.

Interaction of diabetes and smoking on stroke: a population-based cross-sectional survey in China; Heqing Lou, Zongmei Dong, Pan Zhang, et al; BMJ Open (Apr 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ