Τα υπέρβαρα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις χειρουργικών τραυμάτων

Τα υπέρβαρα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε  λοιμώξεις χειρουργικών τραυμάτων

Υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό από άλλα να εμφανίσουν λοίμωξη σε τραύμα, μετά από εγχείρηση, αναφέρει νέα έρευνα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας συντελεί σε αύξηση των πασχόντων από διαβήτη

Η άνοδος της θερμοκρασίας συντελεί σε αύξηση των πασχόντων από διαβήτη

Άμστερνταμ, Ολλανδία. Η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη, λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα συντελέσει και σε αύξηση των πασχόντων από διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζουν ολλανδοί ερευνητές σ...

Αυξάνουν τα αντιβιοτικά τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά;

Αυξάνουν τα αντιβιοτικά τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά;

Παλαιότερα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης είχαν διαπιστώσει ότι η έκθεση σε πολλαπλoύς κύκλους αντιβιοτικών επιτάχυνε την έναρξη της νόσου. Ωστ...

Αλληλεπίδραση του Διαβήτη και του Καπνίσματος στο Εγκεφαλικό Επεισόδιο: δημογραφική έρευνα σε πληθυσμιακή βάση στην Κίνα

Ο διαβήτης και το κάπνισμα είναι γνωστοί ανεξάρτητοι παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, η αλληλεπίδρασή τους σχετικά με το εγκεφαλικό είναι λιγότερο σαφής. Στόχος της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνηθεί μια τέτοια αλληλεπίδραση και η επίδρασή της στο εγκεφαλικό επεισόδιο σε ενήλικες από την Κίνα.

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν συνολικά 39.887 ενήλικες Κινέζοι που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το εγκεφαλικό επεισόδιο και το κάπνισμα. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (DM2) αξιολογήθηκε με γλυκόζη αίματος νηστείας ή με χρήση αντιδιαβητικής φαρμακευτικής αγωγής.

Μετά την προσαρμογή για την ηλικία, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσης, το επάγγελμα, τη σωματική δραστηριότητα, τον δείκτη σωματικής μάζας, την υπέρταση, το οικογενειακό ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, τη χρήση οινοπνεύματος και λιπών του αίματος, οι σχέσεις μεταξύ DM2 και εγκεφαλικού επεισοδίου και μεταξύ καπνίσματος και εγκεφαλικού, ήταν σημαντικές.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πρόσθετες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του DM2 και του καπνίσματος και ότι αυτές επηρεάζουν το εγκεφαλικό επεισόδιο σε ενήλικες Κινέζους.

Interaction of diabetes and smoking on stroke: a population-based cross-sectional survey in China; Heqing Lou, Zongmei Dong, Pan Zhang, et al; BMJ Open (Apr 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ