Νέα δεδομένα για το ρόλο των στεροειδών στη σεξουαλικότητα

Νέα δεδομένα για το ρόλο των στεροειδών στη σεξουαλικότητα

Η διϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA) και θειική διϋδροεπιανδροστερόνη (DHEAS) είναι στεροειδή που παράγονται σε μεγάλες ποσότητες από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, η φυσιολογική τους ...

Η παχυσαρκία αυξάνει την αρτηριακή πίεση των παιδιών

Η παχυσαρκία αυξάνει την αρτηριακή πίεση των παιδιών

Παιδιά και έφηβοι που γίνονται ή παραμένουν παχύσαρκοι μπορεί ενδεχομένως γρήγορα να αντιμετωπίσουν τριπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε σύγκριση με τους πιο αδύνατους συνομηλί...

Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την εκδήλωση διαβήτη;

Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την εκδήλωση διαβήτη;

Από την ομάδα αίματος εξαρτάται ο ατομικός κίνδυνος να εκδηλώσουμε διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia.

Η Επίδραση των Ζυμαρικών στο Σωματικό Βάρος και στους Δείκτες Πάχους, στο Πλαίσιο των Διατροφικών Σχημάτων με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη

Οι συσσωματωμένοι υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά έχουν εμπλακεί στην επιδημία της παχυσαρκίας. Δεν είναι σαφές εάν τα ζυμαρικά συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους ή, όπως άλλα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (GI), συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Στην παρούσα μελέτη συμπεριλήφθηκαν τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες ≥ 3 εβδομάδες για την εκτίμηση της επίδρασης ζυμαρικών μόνο ή στο πλαίσιο διατροφικών σχημάτων χαμηλού GI.

Τα ζυμαρικά στο πλαίσιο διατροφικών σχημάτων χαμηλού GI μείωσαν σημαντικά το σωματικό βάρος (MD = -0,63 kg, 95% CI -0,84 έως -0,42 kg) και BMI (ΜΟ = -0,26 kg / m2, 95% CI -0,36 έως -0,16 kg / m2) σε σύγκριση με διατροφικά πρότυπα υψηλότερου GI.

Συμπερασματικά, τα ζυμαρικά στο πλαίσιο των διατροφικών σχημάτων χαμηλού GI όχι μόνο δεν επηρεάζουν δυσμενώς το πάχος, αλλά μειώνουν το σωματικό βάρος και το ΔΜΣ σε σύγκριση με τα διαιτητικά πρότυπα υψηλότερου GI. Οι μελλοντικές δοκιμές θα πρέπει να αξιολογούν την επίδραση των ζυμαρικών στο πλαίσιο άλλων «υγιεινών» διατροφικών προτύπων.

Effect of pasta in the context of low-glycaemic index dietary patterns on body weight and markers of adiposity: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials in adults; Laura Chiavaroli, Cyril W C Kendall, Catherine R Braunstein, et al; BMJ Open (Apr 2018).

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ