Αιμοκάθαρση: Προβλήματα θυρεοειδούς περιορίζουν την ποιότητα ζωής

Αιμοκάθαρση: Προβλήματα θυρεοειδούς περιορίζουν την ποιότητα ζωής

Η κακή λειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί ενδεχομένως να περιορίσει την υγεία και την ποιότητα ζωής ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, αναφέρει νέα έρευνα.

Ορμονική ανισορροπία: Τα συμπτώματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Ορμονική ανισορροπία: Τα συμπτώματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Η ορμονική ανισορροπία είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως στις γυναίκες. Υπάρχουν ορισμένες βασικές αιτίες που μπορεί να αλλάξουν την φυσική χημεία του σώματός σας. Αυτές είναι η εμμη...

Η παχυσαρκία σε νεαρή ηλικία μπορεί να βλάψει την καρδιά μακροπρόθεσμα

Η παχυσαρκία σε νεαρή ηλικία μπορεί να βλάψει την καρδιά μακροπρόθεσμα

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ακόμα και αν υπέρβαρες ή παχύσαρκες νέες γυναίκες αδυνατίσουν αργότερα, βλάβη στην καρδιά που συνδέεται με την παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να παραμείνει ...

Σχέση μεταξύ της Στυτικής Δυσλειτουργίας, του Διαβήτη και της Δυσλιπιδαιμίας σε Υπερτασικούς υπό Θεραπεία Άνδρες

Η μελέτη PRESIDEN είναι μια μεγάλη μελέτη για την ανάλυση της συχνότητας εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) στον ισπανικό πληθυσμό. Η παρούσα μελέτη είναι μια πιλοτική υπο-ανάλυση από την PRESIDEN για να προσδιοριστεί εάν η στυτική δυσλειτουργία ή τα επίπεδα τεστοστερόνης πλάσματος (TST) σε ελεγχόμενους υπερτασικούς ασθενείς, μπορεί να σχετίζεται με συν-νοσυρότητες ή / και το νιτρώδες + νιτρικό πλάσματος και την αντιοξειδωτική ικανότητα.
Σαράντα τέσσερα υπερτασικά άτομα επιλέχθηκαν από τη μελέτη PRESIDEN (28 με ΣΔ και 16 χωρίς ΣΔ).
Ο διαβήτης εμφανίστηκε στο 28,57% των ασθενών με ΣΔ και στο 18,75% των ασθενών χωρίς ΣΔ. Σε ασθενείς με και χωρίς ΣΔ, η αυξανόμενη ηλικία έδειξε τάση υψηλότερης συχνότητας επιπρόσθετης συν-νοσηρότητας (διαβήτης ή δυσλιπιδαιμία) (P = 0.09). Προφανώς, τα επίπεδα TST του πλάσματος ήταν χαμηλότερα σε μεγαλύτερους ασθενείς με ΣΔ σε σύγκριση με νεότερους ασθενείς με και χωρίς ΣΔ. Οι μεγαλύτεροι ασθενείς με ΣΔ παρουσίασαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα TST από τους μεγαλύτερους ασθενείς χωρίς ΣΔ, αν και δεν ήταν στατιστικά σημαντικά (16,15 ± 2,84 έναντι 13,91± 2.77; Ρ = .69). Η δυσλιπιδαιμία παρουσιάστηκε κατά 52,17% με χαμηλότερη TST (α nmol / L) ενώ 23,80% των ασθενών με επίπεδα TST πλάσματος> 15 nmol / L είχαν δυσλιπιδαιμία. Το ποσοστό των ασθενών με ΣΔ ήταν παρόμοιο μεταξύ των ασθενών με χαμηλά και υψηλά επίπεδα TST.
Συμπερασματικά, οι υπερτασικοί ασθενείς με ΣΔ εμφανίζουν δύο συν-νοσηρότητες (διαβήτη και δυσλιπιδαιμία) περισσότερο, σε σχέση με τους υπερτασικούς ασθενείς χωρίς ΣΔ. Οι νεότεροι ασθενείς με ΣΔ είχαν την τάση να εμφανίζουν πιο συχνά διαβήτη από τους μεγαλύτερους ασθενείς με ΣΔ. Τα επίπεδα TST του πλάσματος δεν συσχετίστηκαν με περισσότερη επικράτηση της ΣΔ, αλλά τα χαμηλότερα επίπεδα TST στο πλάσμα έδειξαν την τάση για υψηλότερο επιπολασμό της δυσλιπιδαιμίας.

Relationship Between Erectile Dysfunction, Diabetes and Dyslipidemia in Hypertensive-Treated Men; Jose J Zamorano-Leon, Antonio Segura, Vicente Lahera, et al; Urology Journal (Apr 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ