Μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας έχουν επιζώντες από καρκίνο στο θυρεοειδή

Μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας έχουν επιζώντες από καρκίνο στο θυρεοειδή

Άνθρωποι που επιζούν από καρκίνο στο θυρεοειδή έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα έρευνα.

Από τι κινδυνεύετε όταν η τεστοστερόνη είναι λίγη;

Από τι κινδυνεύετε όταν η τεστοστερόνη είναι λίγη;

Η τεστοστερόνη συνδέεται με την σεξουαλικότητα αλλά και το χτίσιμο των μυών. Εάν είναι ελαττωμένη μπορεί να προκαλέσει στους άνδρες αύξηση του σωματικού βάρους, μείωση της μυϊκής μ...

Ανεπάρκεια βιταμίνης D και πολυκυστικές ωοθήκες μειώνουν τα ποσοστά επιτυχούς εξ…

Ανεπάρκεια βιταμίνης D και πολυκυστικές ωοθήκες μειώνουν τα ποσοστά επιτυχούς εξωσωματικής

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανία, οι οποίοι μελέτησαν δύο μεγάλες κλινικές μελέτες που είχαν διεξαχθεί με ...

Συγκρίνοντας τα Φλεγμονώδη Προφίλ για τη Συχνότητα Εμφάνισης Σακχαρώδους Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Η χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού και η συναφείς αντίσταση στην ινσουλίνη και οι μεταβολικές ανωμαλίες, έχουν προταθεί ως «κοινό έδαφος» για τον σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) και την καρδιαγγειακή νόσο (ΚΝ). Η παρούσα μελέτη στόχευε στη διερεύνηση των φλεγμονωδών προφίλ του ΣΔ και της ΚΝ.

Ο συνολικός και ο διαφορικός αριθμός λευκοκυττάρων μετρήθηκαν σε 25.969 συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενο ΣΔ ή ΚΝ και μελετήθηκαν σε σχέση με τη συχνότητα εμφάνισης ΣΔ (μέση παρακολούθηση 17,4 ± 5,58 έτη) και ΚΝ (δηλαδή στεφανιαία επεισόδια , συμπεριλαμβανομένου του θανατηφόρου και μη θανατηφόρου εμφράγματος του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικού επεισοδίου). Επιπλέον, οι συγκεντρώσεις πλάσματος άλλων επτά φλεγμονωδών δεικτών εξετάστηκαν σε σχέση με τη συχνότητα εμφάνισης ΣΔ και ΚΝ σε μια υπο-ομάδα 4658 συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν σημαντικές ομοιότητες στα φλεγμονώδη προφίλ που σχετίζονται με ΣΔ και ΚΝ. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης σημαντικές διαφορές. Αυτά τα ευρήματα μπορεί να συμβάλουν στη διάκριση μεταξύ ατόμων με υψηλό κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη και ατόμων με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, που αποτελεί προϋπόθεση για στοχευμένες θεραπείες.

Comparing the inflammatory profiles for incidence of diabetes mellitus and cardiovascular diseases: a prospective study exploring the ‘common soil’ hypothesis; Xue Bao, Yan Borné, Linda Johnson, et al; Cardiovascular Diabetology (Jun 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ