Η ηλικία έναρξης της εφηβείας συνδέεται με πολλές νόσους

Η ηλικία έναρξης της εφηβείας συνδέεται με πολλές νόσους

Η ηλικία στην οποία αρχίζει η εφηβεία μπορεί να αποτελεί παράγοντα που συμβάλλει στην εμφάνιση διαφόρων νόσων, από τον καρκίνο έως τον διαβήτη, αναφέρει νέα έρευνα.  

Ανακαλύφθηκε μηχανισμός που οδηγεί σε οστική απώλεια

Ανακαλύφθηκε μηχανισμός που οδηγεί σε οστική απώλεια

Ερευνητές εντόπισαν μηχανισμό που οδηγεί σε οστική απώλεια σε ηλικιωμένους-εξέλιξη που ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη αγωγών για την καταπολέμηση της κατάστασης...

Το τεστ θυρεοτροπίνης προβλέπει την υποτροπή του καρκίνου του θυρεοειδούς

Το τεστ θυρεοτροπίνης προβλέπει την υποτροπή του καρκίνου του θυρεοειδούς

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ με θυρεοτροπίνη Α βοηθά τους ειδικούς να προβλέψουν αν ο ασθενής τους θα υποτροπιάσει έπειτα από τη θεραπευτική αγωγή στην οποία έχει υποβληθεί...

Συγκρίνοντας τα Φλεγμονώδη Προφίλ για τη Συχνότητα Εμφάνισης Σακχαρώδους Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Η χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού και η συναφείς αντίσταση στην ινσουλίνη και οι μεταβολικές ανωμαλίες, έχουν προταθεί ως «κοινό έδαφος» για τον σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) και την καρδιαγγειακή νόσο (ΚΝ). Η παρούσα μελέτη στόχευε στη διερεύνηση των φλεγμονωδών προφίλ του ΣΔ και της ΚΝ.

Ο συνολικός και ο διαφορικός αριθμός λευκοκυττάρων μετρήθηκαν σε 25.969 συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενο ΣΔ ή ΚΝ και μελετήθηκαν σε σχέση με τη συχνότητα εμφάνισης ΣΔ (μέση παρακολούθηση 17,4 ± 5,58 έτη) και ΚΝ (δηλαδή στεφανιαία επεισόδια , συμπεριλαμβανομένου του θανατηφόρου και μη θανατηφόρου εμφράγματος του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικού επεισοδίου). Επιπλέον, οι συγκεντρώσεις πλάσματος άλλων επτά φλεγμονωδών δεικτών εξετάστηκαν σε σχέση με τη συχνότητα εμφάνισης ΣΔ και ΚΝ σε μια υπο-ομάδα 4658 συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν σημαντικές ομοιότητες στα φλεγμονώδη προφίλ που σχετίζονται με ΣΔ και ΚΝ. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης σημαντικές διαφορές. Αυτά τα ευρήματα μπορεί να συμβάλουν στη διάκριση μεταξύ ατόμων με υψηλό κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη και ατόμων με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, που αποτελεί προϋπόθεση για στοχευμένες θεραπείες.

Comparing the inflammatory profiles for incidence of diabetes mellitus and cardiovascular diseases: a prospective study exploring the ‘common soil’ hypothesis; Xue Bao, Yan Borné, Linda Johnson, et al; Cardiovascular Diabetology (Jun 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ