Η σιέστα για πάνω από ώρα συνδέεται με διαβήτη

Η σιέστα για πάνω από ώρα συνδέεται με διαβήτη

Η συχνή μεσημεριανή «σιέστα» για πάνω από μια ώρα τη μέρα μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ιαπωνική επιστημονικ...

Η μείωση του σωματικού βάρους βοηθά σημαντικά τις γυναίκες με προδιαβήτη

Η μείωση του σωματικού βάρους βοηθά σημαντικά τις γυναίκες με προδιαβήτη

H αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι εξαιρετικά επιβοηθητική σε γυναίκες που έχουν προδιαβήτη σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα σε πειραματόζωα που εκτέθηκαν στον αέρα του Πεκίνου.

Κίνδυνος Νοσηλείας λόγω Καρδιακής Ανεπάρκειας μεταξύ Χρηστών Αναστολέων DPP-4 σε Σύγκριση με Αγωνιστές Υποδοχέα GLP-1

Οι θεραπείες που βασίζονται σε ινκρετίνη περιλαμβάνουν αναστολείς DPP-4 και αγωνιστές υποδοχέα GLP-1, είναι νέα φάρμακα για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Αρκετές μελέτες έχουν βρει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα των θεραπειών με βάση την ινκρετίνη. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια διαφορά στον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας (HF) μεταξύ των δύο θεραπειών που βασίζονται σε ινκρετίνη (αναστολείς DPP-4 και αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1). Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να αξιολογηθεί ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω HF με τη χρήση αναστολέων DPP-4 σε σύγκριση με τους αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1.

Διεξήχθη μια αναδρομική κλινική μελέτη ασθενών με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι ξεκίνησαν πρόσφατα θεραπεία με αναστολείς DPP-4 ή αγωνιστές GLP-1. Η χρήση αναστολέων DPP-4 συσχετίστηκε με 14% μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας λόγω HF σε σύγκριση με τους αγωνιστές GLP-1 [λόγος κινδύνου (HR) 0,86. 95% διάστημα εμπιστοσύνης (CI) 0.83, 0.90]. Τα αποτελέσματα ήταν σταθερά σε ασθενείς χωρίς αρχική HF (HR, 0,85, 95% CI 0,82, 0,89), αλλά ο συνδυασμός δεν ήταν στατιστικά σημαντικός για ασθενείς με αρχική HF (HR, 0,90, 95% CI 0,74, 1,07).

Συμπερασματικά, βρέθηκε ότι η χρήση των αναστολέων DPP-4 συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με τους αγωνιστές GLP-1. Ωστόσο, η συσχέτιση δεν ήταν στατιστικά σημαντική σε ασθενείς που είχαν καρδιακή ανεπάρκεια πριν από τη χρήση αναστολέων DPP-4.

Risk of heart failure hospitalization among users of dipeptidyl peptidase-4 inhibitors compared to glucagon-like peptide-1 receptor agonists; Ghadeer K Dawwas, Steven M Smith, Haesuk Park; Cardiovascular Diabetology (Jul 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ